Saturday, 19 October 2013

KALIMAH ALLAH: KESAN PENDIRIAN PR...APA BEZA MASJID DAN GEREJA JIKA ALLAH ITU SAMA


Inilah kesan apabila kita memberi ruang kepada orang politik seperti Anwar Ibrahim dan sekutunya bercakap soal agama Islam maka tidak heranlah mereka bertindak bijak seolah-olah mereka tahu serta sesuka hati bercakap tanpa memikirkan kesannya.

Lebih menakutkan apabila orang yang sudah terpesong akidah politiknya turut menyokong dan bertindak mempengaruhi mereka yang mulai keliru akhirnya fatwa pemimpin mereka yang diguna pakai sedangkan jelas dan terang mereka sedang memerangi Islam.

Klik - Facebooker yang terang cuba menghasut!

PR tegas dengan pendirian mereka bahawa bukan islam boleh menggunakan Kalimah Allah walaupun pada 14 oktober lalu,Mahkamah Rayuan menetapkan Gereja Katolik tidak dibenarkan menggunakan Kalimah Allah dalam apa jua urusan keagamaan mereka.

Mungkin barangkali PR terlalu terdesak hingga cuba meraih sokongan bukan Islam demi sokongan dan undi.

ADC ingin meninggalkan persoalan... apa beza masjid dan gereja andai seseorang itu muslim dan seorang lagi non muslim mempunyai tuhan yang sama iaitu Allah..?

Jom dengar apa kata Ustaz Kazim bercakap soal kalimah Allah...mohon yang menonton ini timbulkan segera kesedaran dan keinsafan dalam diri.


No comments:

Post a Comment

TER-POPULAR PILIHAN PEMBACA